Financijsko savjetovanje

Izrada scenario analiza

Scenario metoda je suvremeni model oblikovanja i upravljanja poslovnim procesima kao jedan od najsnažnijih instrumenata planiranja odnosno oblikovanja budućnosti i pomoći u oblikovanju i testiranju strategija. Povećanjem kompleksnosti poslovanja i turbulentnosti okruženja javlja se potreba za scenario analizom kako bi se reducirala kompleksnost poslovnih procesa dok uspješnost provedene analize ovisi isključivo o sposobnosti umrežavanja unutarnjih i vanjskih promjena te njihove koordiniranosti sa strateškom vizijom poduzeća. Osnovna svrha scenarija je poboljšanje strategija, razvijanje planova za za neočekivane događaje i ostvarivanje zacrtanih ciljeva. Na temelju scenario analize, tvrtka može lakše spoznati vlastiti potencijal u suočavanju s neočekivanim događajima i promjenama te zadržati kontrolu nad ključnim faktorima razvoja.

Izrada analiza financijskih izvještaja

Postupak analize sastoji se od primjene analitičkih pravila i tehnika na financijske izvještaje kako bi se se kroz mjerenja i međusobne odnose izvele značajne i korisne informacije za donošenje financijskih odluka te uključuje i izradu prijedloga mjera za poboljšanje poslovanja. Korisnici tih podataka mogu biti: dobavljači i kupci, zajmodavci, dioničari, vlada i njezine stručne službe te šira stručna javnost. Temeljna financijska izvješća su bilanca, račun dobiti i gubitka, izvještaj o novčanim tokovima, izvještaj o ostaloj sveobuhvatnoj dobiti, izvještaj o promjenama kapitala i bilješke uz financijske izvještaje.

Na temelju navedenih izvještaja se provodi vertikalna i horizontalna analiza financijskih izvještaja te specifični modeli mjerenja uspješnosti poslovanja, financijskog rizika, rejtinga, financijske snage, (DuPont sustav pokazatelja, BEX, Altman, Beaver, Argetti, Kralicek). Analiza korištenjem ključnih financijskih pokazatelja poslovanja (područja primjene, standardi i mjere, koncepti mjerenja i povezivanja vrijednosti pojedinih pokazatelja u smislene informacijske cjeline) uključuje likvidnost, aktivnost, zaduženost, rentabilnost i sl.

Savjetovanje o potencijalnim izvorima i pomoć prilikom dobivanja financijskih sredstava

Trebate novi kredit kod poslovne banke za investiciju ili obrtna sredstva? Želite stručnjake koji će u Vaše ime pregovarati s poslovnim bankama ili HBOR-om? Bilo da se radi o dugoročnim ili kratkoročnim kreditima, ulaganju u osnovna ili obrtna sredstva, pregovaramo u Vaše ime s poslovnim bankama, HBOR-om ili leasing kućama. S obzirom na Vaše želje i specifičnosti samoga projekta pronalazimo optimalno financijsko rješenje kako bi osigurali održivi rast i razvoj Vaše tvrtke. Vodimo brigu o Vašim potrebama i pratimo Vas kroz cijeli postupak do odobrenja sredstava .

Porezno savjetovanje

Usluga poreznog savjetovanja obuhvaća savjetovanje i izradu prijave poreza na dobit, poreza na dohodak, poreza na dodanu vrijednost, oporezivanje prometa nekretnina, due dilligence te izradu elaborata o transfernim cijenama.

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com